Slide toggle

Bine ati venit!

Kpaintingstudio este ceea ce cautai!

Avem produse de personalizate de cea mai buna calitate

Despre Martisor si 1 martie

Despre Martisor si 1 martie

Luna martie reprezinta pentru noi venirea primaverii, pe care o sarbatorim purtand si oferind martisoare. Aceasta traditie dateaza inca din antichitate,desi nu se stie exact cand s-a sarbatorit prima data aceasta zi, dar se estimează că ea este veche de mii de ani.
Inca de atunci romanii sarbatoreau 1 martie, care se numea dupa Zeul Marte, responsabil cu ocrotirea campului,al turmelor si care reprezenta renasterea naturii.

Sunt multe mituri despre aparitia martisorului, insa acesta este preferatul meu. In prima zi a lunii martie, frumoasa Primăvară a ieșit la marginea pădurii și a observat cum, într-o poiană, de sub zăpadă răsare un ghiocel. Ea a hotărât să-l ajute și a început a da la o parte zăpada. Iarna, văzând aceasta, s-a înfuriat și a chemat vântul și gerul să distrugă floarea. Ghiocelul a înghețat imediat. Primăvara a acoperit apoi ghiocelul cu mâinile ei, dar s-a rănit la un deget din cauza mărăcinilor. Din deget s-a prelins o picătură de sânge, care, căzând peste floare, a făcut-o să reînvie. În acest fel, Primăvara a învins Iarna, iar culorile mărțișorului simbolizează sângele ei roșu pe zăpada albă
Forma mărţişorului e evoluat în timp, initial fiind simbolizat printr-o monedă la care se ataşa o sfoară împletită din fire albe şi roşii sau albe şi negre. Apoi a apărut sub forma unor pietricele vopsite în alb şi roşu înşirate pe o aţă, iar în vremurile noastre martisorul poate fi purtat ca brosa, bratara, pandantiv etc.

Eu una prefer o brosa, pe care o pot purta tot anul, nu doar in luna martie.Va prezint cateva brose handmade ce pot fi oferite unei persoane dragi, sau le puteti achizitiona pentru dumneavoastra. Sunt cusute manual, pe baza de fetru, din margele de nisip si de plastic. Le gasiti in categoria „Accesorii handmade”. Snurul se poate indeparta, il puneti intr-un copac si va puneti o dorinta, iar brosa o purtati in continuare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *